Headerbild

Clinic med Anna Baker

2024-07-03 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Föreningen Östryttarna bjuder in till Clinic med Anna Baker
den 31 augusti kl. 13 på Valstad gård, Linghem

Anna Baker är C-tränare, SRL level 3 och studerar till instruktör inom ESI (Equitation Science International), och tar snart ESI’s Dipoloma of Equitation Science. ESI leds av australiensaren Andrew McLean som är disputerad inom kognitiv beteende- och inlärningsforskning hos hästar.

ESI verkar för ett mer evidensbaserat och etiskt hållbart sätt att utbilda hästar genom forskning som fokuserar på inlärningsteori, biomekanik och beteendevetenskap hos djur. Sedan 2006 jobbar ESI för en framtid inom ridsporten som har hästvälfärden som högsta princip, både från marken och i sadeln.

Under denna eftermiddag kommer Anna att ge oss en första inblick inom ESIs tillvägagångssätt och det finns det möjlighet för tre ekipage att få vara ”demonstrationsobjekt”.

Eventet är gratis för föreningens medlemmar. Icke-medlemmar är också hjärtligt välkomna i mån av plats till en kostnad på 100 kr per person.

Anmälan till ostryttarna@gmail.com senast 25 augusti. Ange om du skulle vilja vara ett av demoekipagen. Om det blir fler än tre som vill vara det så lottar vi, medlemmar har förtur.

Efteråt blir det grillkväll. Ta med det du vill grilla. Salladsknytis! Föreningen bjuder på alkoholfri dryck och bröd.

Program:
13-13.45: Clinic pass 1
13.45-14.15: Fikapaus
14.15-15: Clinic pass 2
15.30: Ridning och demonstration
Ca. 16.30 Grillkväll

Varmt välkomna hälsar Föreningen Östryttarna i samarbete med RF-SISU Östergötland!